Crochet Lace Tissue Box Cover & Curtain Band (Order: Juliana, Ipoh)

Tempahan Julaina Zainol, Ipoh

Crochet lace menggunakan benang halus.

 

Hiasan dengan pearls nampak lip lap lip lap…

 

 

Fokus bunga mawar memandangkan kami mempunyai minat yang sama terhadap pokok mawar!

 

Saya suka stitch ini!! cantik kan??

 

 

Sambung part 2………. –> Curtain Band..

Crochet Lace Coffee Table Runner

 

Coffee Table Runner..

Pertama kali saya kait saiz yang agak besar untuk letak di dalam rumah saya. Mengidam nak buat table cloth sendiri, tp kekangan masa dengan order orang… membuatkan impian saya terbantut. ┬áSelain coffee table runner ini, yang kecil kecil macam doily tu banyak lah juga saya buat.. Kalau ikut kan hati..macam-macam peten nak kait selagi mata mampu melihat, selagi tangan boleh mengait….

 

 

motif bunga-bungaan di tengah itu, saya tambah bilangan dari paten asal… jika peten asal, kecik je saiz yang dapat ni… tapi nak sesuaikan kebesaran meja saya… saya kena tambah. Ok macam biasa part bunga ni paling leceh nak sambung-sambung ya… bikin mengantuk dan bosan… huhu sebab teringin sangat, maka ku gagahi juga…..

 

 

Hati kembang riang, penat hilang bila melihat hasilnya… oh ya!!! Ini gambar lama… sekarang kan mood update blog… nanti bersawang pula….