Tutorial: Menjahit Getah Kain Baju Kurung Kanak-Kanak

Saya ingin kongsikan cara menjahit kain baju kurung bagi kanak-kanak iaitu menggunakan getah. Cara ni paling mudah (*bagi saya le.. LOL) dan paling cepat dalam 30 minit je dah siap.

Jika orang dewasa malas nak letak vakrum di pinggang tu pun, agak-agak nak pakai getah.. boleh je ikut cara ni…

 

Ukuran pinggang = 20′

Panjang getah = 17′

Adik, kakak…

Tutorial ni adalah cara saya.. hehe kalau tersalah terkurang saya minta maaf yer.. ini cara orang tak berapa nak rajin, nak cepat je…

Kalau sudah cuba, nanti berikan feedback eh… kut senang ke… tak best ke… ada terkurang perlu diperbaiki ker…

Apa2 pun..selamat menjahit ye semua….

 

Tata ^^,

19 thoughts on “Tutorial: Menjahit Getah Kain Baju Kurung Kanak-Kanak

  1. sama mcm mak ica ajor ica. pe2 pun..tahniah la..sbb buat tutorial ni. tabik spring kat kak fizan. sbb susah tau..nak jahit..pastu kena stop2 sbb nak ambil gambo. terbaik la kak.

  2. cara sy pun lbh kurang je…cuma beza sikit time nak jahit getah 2…sy cntum kan kedua2 hujung getah dlu n bru jahit ke dlm lipatan pinggang 2..so xyah lah jahit lg utk tutup pintu getah 2…..cra ni mak sy yg ajar…just nak kongsi…thanks…. 😉

  3. Alhamdulillah… Kerana anak saya yang cerewet, saya usahakan juga untuk cari tutorial untuk jahit kain sekolah dia. Akhirnya..dengan bantuan tutorial fizan ni , saya berjaya juga akhirnya. .. Terima Kasih ye sebab bukan kain je yg siap tapi seluar pun jadi. Moga allah limpahkan Rezeki buat fizan..

  4. saya nak minta tolong boleh tak kalau puan menyediakan tutorial : menjahit baju kurung melayu, seperti tutorial diatas .mungkin kalau boleh secepatnya esok, kerana saya sangat memerlukannya terima kasih.

  5. Salam. Saya memang sudah lama tercari-cari “tutorial” seperti ini..Teknik yang mudah untuk paten kain kurung bayi dan kanak-kanak. Alhamdulillah..saya dapati di sini. Terima kasih Fizan!!!

  6. as salam..kak fizan..sama lar cara saya jahit..hihihi…senabg n cepat..bukan baju budak..baju mak budak (diri sendiri) pun saya tibai guna cara nih..hihihi…anyway tq wat tutor..t saya leh chanel link ke akak yer..malas tul nak membuat tutor…tq kak…

  7. Saya dah cuba guna kaedah di atas.alhamdulillah jadii.! Terima kasih byk2 ya..moga allah berikan kebaikan kpd anda..

  8. Masa jahitan pertama getah tu, kita tak jahit atas getah la ya? Cuma jahit ‘saluran’ utk getah? Jahitan kedua yang tengah tu baru jahit atas getah. Betul ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *